İçeriğe geç

Adıyaman Gölbaşı Merkez Ilçe Mi

Gölbaşı merkez ilçe mi?

Gölbaşı’nın 54 ilçesinden 11’i merkezde yer almaktadır. Merkez ilçelerde 108.600 kişi (%83,3) yaşamaktadır. En uzak ilçe 65,4 km uzaklıktaki Çeltek’tir. 25 nüfusla ilçenin en yüksek nüfusuna sahiptir.

Adıyaman Gölbaşı ne zaman ilçe oldu?

İlçemiz Gölbaşı, Cumhuriyet döneminde Besni ilçesine bağlı “KARAÇALIK” olarak bilinen bölgede bulunan bir köydür. 01.04.1958 tarihinde Besni’den ayrılarak Adıyaman iline bağlanmıştır. Yerleşim alanının büyüklüğü, coğrafi konumu ve nüfusun kültürel ve ekonomik yapısı ilçenin hızlı gelişmesinde etkendir.

Gölbaşı ilçesi nereye bağlıdır?

Gölbaşı, Adıyaman ilinin bir ilçesidir. Adıyaman’ın batısında yer alır. Kuzeyinde Malatya, doğusunda Besni ve Tut ilçeleri, güneyinde Gaziantep ve batısında Kahramanmaraş ili ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 860 metredir.

Adıyaman Gölbaşı ilçesinin nüfusu ne kadar?

2023 İl, İlçe Nüfus İLÇE/BEL TOPLAM Gölbaşı47.876Kahta132.303Merkez/Adıyaman Bel.284.839Samsat6.

Gölbaşı semt mi?

Gölbaşı ilçesi bugün Ankara şehir merkezine 20 km uzaklıkta olup, 138. yüzyıldan kalma Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Türkiye’nin en büyük ilçesi neresi?

Güneyinde Altınekin ilçesi, kuzeyinde Ankara’nın Kulu ve Haymana ilçeleri ile çevrilidir. Yüzölçümü yaklaşık 4.000 km2’dir.

Adıyaman’ın eski adı nedir?

Ancak Hüsnü Mansur anlamına gelen Hısn-ı Mansur ismi 1926 yılına kadar resmî isim olarak kalmıştır. 1926 yılından itibaren şehrin ismi Bakanlar Kurulu kararlarıyla tekrar ADIYAMAN olarak değiştirilmiştir.

Adıyaman hangi ilden ayrıldı?

Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına kadar eski idari yapısını koruyarak Malatya’ya bağlı bir ilçe olan Adıyaman, 1 Aralık 1954 tarihinde 6418 sayılı Kanunla Malatya’dan ayrılarak bağımsız bir il olmuştur.

Gölbaşı nereye yakın?

Ankara’nın Bala, Çankaya, Yenimahalle ve Polatlı ilçeleriyle sınır komşusu olan Gölbaşı, Kırıkkale şehir merkezine yaklaşık 90 km uzaklıktadır. Şehrin merkezi noktalarından biri olan ilçe, özellikle Mogan ve Eymer gölleriyle turistik bir yerdir.

Gölbaşı’nın kaç köyü var?

İlçede 1 belediye teşkilatı, 47 mahalle ve 7 köy bulunmaktadır.

Adıyaman Gölbaşı hangi Türk boyu?

Harmanlı Şehri, Gölbaşı, Adıyaman / Harmanlı – Harmanlı Halkı.

Gölbaşı ismi nereden gelir?

Üçe Mogan Gölü çevresinde yer aldığı için Gölbaşı ismi verilmiştir.

Adıyaman’ın en büyük ilçesi neresidir?

Adıyaman’ın yüzölçümü ve nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Kâhta, Hitit döneminden kalma önemli bir yerleşim merkezidir. M.Ö. 3. yüzyılın ilk yarısında Arsames adlı bir kralın buralara hükmettiği sanılmaktadır.

Adıyaman Gölbaşı kaç dönüm?

Gölbaşı ilçesi, Türkiye’nin Adıyaman ilinin bir ilçesidir. Merkezi Gölbaşı ilçesidir. Alanı 800 km2’dir ve nüfusu 50.150’dir (2021). Bölgede üç göl bulunmaktadır: Gölbaşı Gölü, Azaplı Gölü ve İnekli Gölü. Gölbaşı ilçesi, Türkiye’nin Adıyaman ilinin bir ilçesidir. Merkezi Gölbaşı ilçesidir. Alanı 800 km2’dir ve nüfusu 50.150’dir (2021). Bölgede üç göl bulunmaktadır: Gölbaşı Gölü, Azaplı Gölü ve İnekli Gölü.

İnekli Gölü nerededir?

İNEKLİ (YEŞİLOVA) GÖLÜ Gölbaşı’nın en batıdaki gölüdür.1.

Ankara’nın merkez ilçeleri neresi?

Ankara’nın merkez ilçeleri şunlardır:AltındağÇankaya.Etimesgut.GölbaşıKeçiören.Mamak.Pursaklar.Sincan.Diğer yazılar…•25. Aralık 2023

Ankara merkez neresi oluyor?

Kelimenin tam anlamıyla şehir içinde şehir kavramının özüdür. Çankaya sunduğu fırsatlar nedeniyle şüphesiz yerleşmek için en popüler yerlerden biridir. Ankara’nın merkezi neresi diye sorarsanız, cevap şüphesiz Kızılay olacaktır.

Ankara Gölbaşı merkeze ne kadar uzaklıkta?

Gölbaşı ilçesi, başkent Ankara’nın sınırları içerisinde, merkeze yaklaşık 19 km uzaklıkta, Ankara-Konya karayolu üzerinde yer almaktadır.

Konya Merkez ilçeler hangileri?

Merkez ilçeler: Karatay, Meram, Selçuklu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir