Pazaryolu hangi ile bağlı?
Pazaryolu, Erzurum ilinin bir ilçesidir. Pazaryolu, Karadeniz bölgesinde yer alır ve nüfus bakımından Erzurum’un en küçük ilçesidir.
Pazaryolu ne zaman ilçe oldu?
Bölge (Pazaryolu) 27 Şubat 1918’de ulusal kurtuluşa kavuşmuş ve Türk yönetimi altına girmiştir. İlçemiz 21 Haziran 1989 tarih ve 20202 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3578 sayılı Kanunla kurulmuştur.
Erzurum Pazaryolu’nun nüfusu kaç?
Pazaryolu’nun nüfusu 2023 yılı itibariyle 4.290’dır. Bu nüfusun 2.208’ini II. Dünya Savaşı’ndan kalma erkekler ve kadınlar oluşturmaktadır.
Erzurum nereye bağlı?
Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti’nin Karadeniz bölgesinde ve Doğu Anadolu’da bulunan bir ilidir. İlin kuzeyinde Rize ve Artvin, kuzeydoğusunda Ardahan, batısında Bayburt ve Erzincan, doğusunda Kars ve Ağrı, güneyinde ise Bingöl ve Muş bulunmaktadır.
Erzurum Pazaryolu hangi boydan?
Pazaryolu ve Çoruh boyları çevresi 430 yılından önce Bizanslılar’ın eline geçmiş, 662 yılında Emevi hükümdarı I. Muaviye Erzurum’u fethederek Bayburt, İspir ve Pazaryolu’nu Emevi Devleti sınırları içine katmıştır.
Pazaryolu Belediye Başkanı kim?
İbrahim Şahin Pazaryolu / Belediye Başkanı
Pazaryolu rakımı kaçtır?
İlçede 44 ilçe bulunmaktadır, ilçe merkezindeki 21 Haziran ilçesi de buna dahildir. İlçe merkezinin rakımı 1450 metredir.
Ümraniye ne zaman ilçe oldu?
Ümraniye’de 1963 yılında belediye teşkilatı kurulmuş ancak 1980 yılındaki askeri darbeden sonra belediye teşkilatı lağvedilerek Üsküdar Belediyesi’ne bağlı şube müdürlüğüne dönüştürülmüştür. 1987 yılında ilçe olan Ümraniye’de ilk yerel seçimler 1989 yılında yapılmıştır.
Arguvan ne zaman ilçe oldu?
Cumhuriyetin ilanıyla Malatya İli’nin merkez ilçesi olarak kurulmuş, 1954 yılında Arguvan adıyla Malatya İli’ne bağlı, merkezi Tahir ilçesi olan bir ilçe olmuştur (Malatya Çevre Raporu, 4).
Erzurum’da en çok hangi ilden insan var?
Elde edilen verilere göre Erzurumluların %89’u Erzurum’da yaşıyor. Erzurum’da yaşayan ancak Erzurumlu olmayanlar arasında Kars ilk sırada yer alıyor. 7 veriye göre.
Pazaryolu Kaymakamı kimdir?
📌Kaymakamımız Sayın Zekeriya Murat Şahan, Gülçimen ilçesinde yaşayan 97 yaşındaki Kerim Kömür’ü evinde ziyaret etti. 📌Kaymakamımız Sayın Zekeriya Murat Şahan 16.08.
Erzurum’un kaç tane ilçesi var?
Erzurum’un 20 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler şunlardır: Aziziye, Palandöken, Yakutiye, Aşkale, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum ve Uzundere.
Erzurum’un en büyük ilçesi neresi?
Nüfusu en fazla olan ilçe merkezi Jakutiye ilçesidir. Nüfusu en az olan ilçe Pazaryolu’dur. Rakımı en yüksek olan ilçe Karayazı (2350 m), rakımı en düşük olan ilçe Uzundere’dir (1000 m). En büyük alanı İspir ilçesine aittir.
Erzurum’un eski adı nedir?
Meyyafarikin ile Siirt arasındaki Erzen’den ayırt etmek için Türk egemenliğinin ilk zamanlarında bu ismin sonuna Anadolu’ya ait olduğunu belirtmek için “Rum” kelimesi eklenmiş ve “Erzenü’r-Rum” ismi ortaya çıkmıştır. Bu isim “Arzanu’r-Rum” ve “Arzırum” gibi değişikliklerden sonra “Erzurum” şeklini almıştır.
Erzurum’un en güzel ilçesi neresi?
Erzurum’un en güzel ilçesinin hangisi olduğunu belirledi. Çalışmanın sonuçlarına göre yapay zeka Erzurum’un en güzel ilçesinin Pasinler olduğunu belirledi.
Pazaryolu Kaymakamı kimdir?
📌Kaymakamımız Sayın Zekeriya Murat Şahan, Gülçimen ilçesinde yaşayan 97 yaşındaki Kerim Kömür’ü evinde ziyaret etti. 📌Kaymakamımız Sayın Zekeriya Murat Şahan 16.08.
Pazaryolu rakımı kaçtır?
İlçede 44 ilçe bulunmaktadır, ilçe merkezindeki 21 Haziran ilçesi de buna dahildir. İlçe merkezinin rakımı 1450 metredir.